|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

    VABILO K VPISU

    Spoštovani!

    Obveščamo Vas, da bo vpis v:

     

    - srednje strokovni izobraževalni program gastronomija in turizem, za poklic gastronomsko - turistični tehnik na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto, potekal v TOREK, 18. 6. 2024 ob 8:30.

     

    - srednje poklicni izobraževalni program gastronomske in hotelske storitve, za poklic gastronom - hotelir na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, Ulica talcev 3, 8000 Novo mesto, potekal v TOREK, 20. 6. 2024 ob 11:00.

     

    Podelitev spričeval zaključnega izpita

    petek, 14. 6. 204, ob 10.uri v učilnici strežbe

    ZAKLJUČNI IZPIT 2023/24 - spomladanski rok (3.b)

    Slovenščina

    PISNI DEL – torek, 4. 6. 2024, ob 9.00 v učilnici 7, v učilnici 9

     

    USTNI DEL – ponedeljek - 10. 6. 2024, ob 8.30, v učilnici 2

     

    Izdelek oz. storitev in zagovor

     

    KUHARSTVO – praktični del – sreda, 5. 6. 2024 ob 7. 00, v učilnici kuharstva

     

    KUHARSTVO – zagovor – petek, 7. 6. 2024, ob 7.00 v učilnici 2

    ---------------------------------------------------------------

    STREŽBA – praktični del – sreda, 5. 6. 2024, ob 8.00 v učilnici strežbe

     

    STREŽBA – zagovor – petek, 7. 6. 2024, ob 8.00 v učilnici strežbe

     

    OBVESTILO DIJAKOM - POKLICNA MATURA, spomladanski rok 2024

    ŠMK je potrdila datume opravljanja izpitov na spomladanskem roku POM 2024.

    Pisni izpiti

    sreda, 29. 5. 2024 SLOVENŠČINA

    sobota, 1. 6. 2024 ANGLEŠČINA

    četrtek, 6. 6. 2024 2. IZPITNA ENOTA

    sobota, 8. 6. 2024 MATEMATIKA

     

    Vstop v šolo od 8.30 dalje. Osebne stvari odložite v garderobo. Z dovoljenimi pripomočki in osebnim dokumentom vstopite v izpitni prostor in upoštevajte določen sedežni red. Vnos elektronskih naprav (mobilni telefoni , ure…) v izpitni prostor ni dovoljeno.

    Pisni izpit se prične ob 9. uri.

    PREDSTAVITEV TOVARNIŠKE KUHINJE V KRKI D. D.

    V petek, 19. 4., je bila dijakom 2. a, 3. a in 4. a  smeri gastronomije predstavljen  oddelek Družbena prehrana. Spoznali so delo in organizacijo tega področja, si ogledali kuhinjo in restavracijo Paviljon 3. Gostitelji so nam predstavili tudi možnosti zaposlitve oz. karierne možnosti in nas pogostili z okusno in lepo pripravljeno malico.

    DELAVNICA PRIPRAVE MORSKIH JEDI

    V sredo, 24. 4., smo na šoli gostili chefa inštruktorja, predavatelja zasebne šole za gastronomijo iz Siska (Hrvaška), g. Branimirja Krtalića, ki je z dijaki 2. A in 4. A smeri gastronomija izvedel delavnico priprave jedi iz morskih rib in morskih sadežev (fritto misto, bouillabaisse, rožata).

    Dijaki so spoznali drugačne, nove načine priprave morskih jedi.

    OBVESTILO - govorilne ure maj 2024

    Obveščamo vas, da bodo redne mesečne govorilne ure za mesec maj v sredo, 8. 5. 2024, od 16.00 do 17.00.

    Razpored po učilnicah bo objavljen v šoli.

     

    Za termin pri razredniku se prijavite na spodnji povezavi do srede, 8. 5., do 12.00:

    https://outlook.office365.com/owa/calendar/BookingsSGTNovomesto@grm-nm.si/bookings/

     

    Vljudno vabljeni.

    Zlato priznanje na Cankarjevem tekmovanju

    Na državnem tekmovanju za Cankarjevo priznanje je naša Eva Drakulić iz 4. a pod mentorstvom Urške Mehle osvojila zlato priznanje!

    Iskrene čestitke Evi za izjemen dosežek in predstavitev naše šole!

    SEJEM ALTERMED V CELJU

    V Petek 15.3.2024 sva se Nik Vene in Larisa Skušek pod mentorstvom Andreje Dvojmoč, odpravila na sejem Altermed &Flora v Celju, kjer sva sodelovala v programu Eko šole v Demo Kuhinji. Tam sva pred gledalci dokončala in postregla sladico, katero sva pripravila prejšnji dan v šoli. Letošnja tema programa je bila Reciklirana kuhinja. Zato sva pripravila Mousse iz ajdove kaše in bele čokolade na korenčkovem biskvitu in  jabolčno čežano. Za ta recept sva se odločila zato, ker lahko v tej jedi uporabimo ajdovo kašo, korenje, oreščke kar nam je ostajalo od priprave jedi iz njih. Poleg tega programa pa sva sodelovala tudi na stojnici Kmetijske šole Grm, Centra biotehnike in turizma na temo mleka in mlečnih proizvodov.

    Nik Vene in Larisa Skušek

     

     

    REDNE MESEČNE GOVORILNE URE

    V sredo, 6. 3., bodo redne mesečne govorilne ure z razredniki. Razpored prostorov bo objavljen ob vhodu v šolo.

    Na govorilne ure se lahko do srede, 6. 3. do 12.00 prijavite na povezavi:

    https://outlook.office365.com/owa/calendar/BookingsSGTNovomesto@grm-nm.si/bookings/

     

    Govorilne ure za 1. a in 4. a zaradi odsotnosti razredničarke Katarine Teršar Zalar (1. a) in razrednika Roberta Pečariča   

    (4. a) ODPADEJO.

    Strani