|   DOMOV   |    VIZITKA   |    KONTAKTNA STRAN   |    PRIJAVA

Nahajate se tukaj

    IZVEDBENI PREDMETNIKI

    SREDNJE POKLICNO IN STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE
     

    Srednje strokovno izobraževanje: 

    poklic: gastronomsko-turistični tehnik (1., 2., 3. in 4. letnik),

     

    Srednje poklicno izobraževanje:

    poklic: gastronom-hotelir (1., 2. in 3. letnik)

     

    Poklicno tehniško izobraževanje:

    poklic: Gastronomski tehnik (4. in 5. letnik)

     

    Program: gastronomske in hotelske storitve, 1. B

    PREDMETI

    1. letnik

    št. ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

     

    P1 Slovenščina

    98

    P2 Matematika

    98

    P3 Tuji jezik

    66

    P4 Umetnost

    33

    P5 Naravoslovje

    66

    P6 Družboslovje

    66

    P7 Športna vzgoja

    66

    Skupaj A

    493

    B – Strokovni moduli

     

    M1 Osnove v gostinstvu

    287

    Skupaj B

    287

    Od tega

     

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

    Praktični pouk

    248

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

    Praktično usposabljanje z delom

    190

    D –Interesne dejavnosti

     

    Interesne dejavnosti

    64

    E- Odprti kurikulum

     

    Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku

    31

    Poznavanje pijač

    31

    Gostinstvo in turizem del gospodarstva

    62

    Vzgoja za zdravje

    31

    Informatika

    62

    Skupaj E

    217

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

    997

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

    438

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

    1061

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

    1251

     

    št. tednov v letu

    Število tednov izobraževanja v šoli

    31

    Število tednov praktičnega usposabljanja z delom

    5

    Število tednov interesnih dejavnosti

    2

    Skupno število tednov izobraževanja

    38

    Preglednica : Predmeti – število ur po načinu izvedbe

     

    Predmeti

     

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    Skupaj

     

    P1 Slovenščina

    98

    /

    98

     

    P2 Matematika

    98

    /

    98

     

    P3 Tuji jezik

    66

    /

    66

     

    P4 Umetnost

    33

    /

    33

     

    P5 Naravoslovje

    66

    /

    66

     

    P6 Družboslovje

    66

    /

    66

     

    P7 Športna vzgoja

    /

    66

    66

     

    M1 Osnove v gostinstvu- deli modula

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    155

    155

     

    praktični pouk- strežba

    /

    93

    93

     

    Prehrana

    39

    /

    39

     

    Skupaj M1

    39

    248

    287

     

    Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku

    31

    /

    31

     

    Poznavanje pijač

    31

    /

    31

     

    Gostinstvo in turizem del gospodarstva

    62

    /

    62

     

    Vzgoja za zdravje

    31

    /

    31

     

    Informatika

    62

    /

    62

     

    PUD

    /

    190

    190

     

     

    Program: gastronomske in hotelske storitve, 2. B,C

    SMER kuharstvo (2. b in del 2. c)

    PREDMETI

    2. letnik

    št. ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

     

    P1 Slovenščina

    67

    P2 Matematika

    67

    P3 Tuji jezik

    66

    P5 Naravoslovje

    66

    P6 Družboslovje

    66

    P7 Športna vzgoja

    66

    Skupaj A

    398

    B – Strokovni moduli

     

    M2 Komuniciranje in poslovanje

    81

    M3 Priprava posameznih skupin jedi

    117

    M4 Priprava rednih obrokov

    150

    M15 Peka peciva

    50

    Skupaj B

    398

    Od tega

     

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

    Praktični pouk

    370

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

    Praktično usposabljanje z delom

    190

    D –Interesne dejavnosti

     

    Interesne dejavnosti

    64

    E- Odprti kurikulum

     

    Poslovno komuniciranje

    31

    Predpisi in kalkulacije

    62

    Živila živalskega in rastlinskega porekla

    62

    Priprava jedi iz različnih skupin živil

    62

    M17 Mešane pijače

    50

    Skupaj E

    267

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

    1063

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

    560

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

    1127

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

    1317

     

    št. tednov na leto

    Število tednov izobraževanja v šoli

    31

    Število tednov praktičnega usposabljanja z delom

    5

    Število tednov interesnih dejavnosti

    2

    Skupno število tednov izobraževanja

    38

    SMER strežba (del 2. c)

    PREDMETI

    2. letnik

    št. ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

     

    P1 Slovenščina

    67

    P2 Matematika

    67

    P3 Tuji jezik

    66

    P5 Naravoslovje

    66

    P6 Družboslovje

    66

    P7 Športna vzgoja

    66

    Skupaj A

    398

    B – Strokovni moduli

     

    M2 Komuniciranje in poslovanje

    81

    M6 Postrežba pijač

    67

    M7 Postrežba rednih obrokov

    200

    M15 Peka peciva

    50

    Skupaj B

    398

    Od tega

     

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

    Praktični pouk

    348

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

    Praktično usposabljanje z delom

    190

    D –Interesne dejavnosti

     

    Interesne dejavnosti

    64

    E- Odprti kurikulum

     

    Poslovno komuniciranje

    31

    Predpisi in kalkulacije

    62

    Živila živalskega in rastlinskega porekla

    62

    Priprava jedi iz različnih skupin živil

    62

    M17 Mešane pijače

    50

    Skupaj E

    267

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

    1063

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

    538

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

    1127

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

    1317

     

    št. tednov na leto

    Število tednov izobraževanja v šoli

    31

    Število tednov praktičnega usposabljanja z delom

    5

    Število tednov interesnih dejavnosti

    2

    Skupno število tednov izobraževanja

    38

    Preglednica : Programske enote – število ur po načinu izvedbe (smer kuharstvo- 2. b in del 2. c)

    Programska enota

     

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

     

    P1 Slovenščina

    67

    /

    67

     

    P2 Matematika

    67

    /

    67

     

    P3 Tuji jezik

    66

    /

    66

     

    P5 Naravoslovje

    66

    /

    66

     

    P6 Družboslovje

    66

    /

    66

     

    P7 Športna vzgoja

    /

    66

    66

     

    M2 Komuniciranje in poslovanje

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    62

    62

     

    poslovno komuniciranje

    19

    /

    19

     

    Skupaj M2

    19

    62

    81

     

    M3 Priprava posameznih skupin jedi

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    93

    93

     

    prehrana

    24

    /

    24

     

    Skupaj M3

    24

    93

    117

     

    M4 Priprava rednih obrokov

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    93

    93

     

    prehrana

    57

    /

    57

     

    Skupaj M4

    57

    93

    150

     

    M15 Peka peciva

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    30

    30

     

    prehrana

    20

    /

    20

     

    Skupaj M15

    20

    30

    50

     

    Poslovno komuniciranje

    31

    /

    31

     

    Predpisi in kalkulacije

    62

    /

    62

     

    Živila živalskega in rastlinskega porekla

    62

    /

    62

     

    Priprava jedi iz različnih skupin živil

    /

    62

    62

     

    M17 Mešane pijače

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    30

    30

     

    prehrana

    20

    /

    20

     

    Skupaj M17

    20

    30

    50

     

    PUD

    /

    190

    /

     

    Preglednica  : Predmeti – število ur po načinu izvedbe (smer strežba del 2. c)

    Predmeti

     

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

     

    P1 Slovenščina

    67

    /

    67

     

    P2 Matematika

    67

    /

    67

     

    P3 Tuji jezik

    66

    /

    66

     

    P5 Naravoslovje

    66

    /

    66

     

    P6 Družboslovje

    66

    /

    66

     

    P7 Športna vzgoja

    /

    66

    66

     

    M2 Komuniciranje in poslovanje

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    62

    62

     

    poslovno komuniciranje

    19

    /

    19

     

    Skupaj M2

    19

    62

    81

     

    M6 Postrežba pijač

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    40

    40

     

    prehrana

    27

    /

    27

     

    Skupaj M6

    27

    40

    67

     

    M7 Postrežba rednih obrokov

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    124

    124

     

    prehrana

    76

    /

    76

     

    Skupaj M7

    76

    124

    200

     

    M15 Peka peciva

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    30

    30

     

    prehrana

    20

    /

    20

     

    Skupaj M15

    20

    30

    50

     

    Poslovno komuniciranje

    31

    /

    31

     

    Predpisi in kalkulacije

    62

    /

    62

     

    Živila živalskega in rastlinskega porekla

    62

    /

    62

     

    Priprava jedi iz različnih skupin živil

    /

    62

    62

     

    M17 Mešane pijače

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    30

    30

     

    prehrana

    20

    /

    20

     

    Skupaj M17

    20

    30

    50

     

    PUD

    /

    190

    /

     

    Program: gastronomske in hotelske storitve, 3. B

    Preglednica: Predmetnik izvedbenega kurikula 3. letnika (smer kuharstvo)

    PREDMETI

    3. letnik

    št. ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

     

    P1 Slovenščina

    48

    P2 Matematika

    48

    P3 Tuji jezik                                                   

    32

    P7 Športna vzgoja

    32

    Skupaj A

    160

    B – Strokovni moduli

     

    M5 Priprava izrednih obrokov

    108

    M13 Delikatesna kuhinja

    50

    Skupaj B

    158

    Od tega

     

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

    Praktični pouk

    140

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

    Praktično usposabljanje z delom

    722

    D –Interesne dejavnosti

     

    Interesne dejavnosti

    32

    E- Odprti kurikulum

     

    M18 Slovenska vina

    50

    Gostinski obrati

    20

    Priprava na 1. izpitno enoto ZI

    32

    Priprava na 2. izpitno enoto ZI

    20

    Skupaj E

    122

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

    440  

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

    862

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

    472

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

    1194  

     

    št. tednov na leto

    Število tednov izobraževanja v šoli

    15

    Število tednov praktičnega usposabljanja z delom

    19

    Število tednov interesnih dejavnosti

    1

    Skupno število tednov izobraževanja

    35

    Preglednica : Predmetnik izvedbenega kurikula 3. letnika (smer strežba)

    PREDMETI

    3. letnik

    št. ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

     

    P1 Slovenščina

    48

    P2 Matematika

    48

    P3 Tuji jezik

    32

    P7 Športna vzgoja

    32

    Skupaj A

    160

    B – Strokovni moduli

     

    M8 Postrežba izrednih obrokov

    108

    M13 Delikatesna kuhinja

    50

    Skupaj B

    158  

    Od tega

     

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

    Praktični pouk

    140

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

    Praktično usposabljanje z delom

    722

    D –Interesne dejavnosti

     

    Interesne dejavnosti

    32

    E- Odprti kurikulum

     

    M18 Slovenska vina

    50

    Gostinski obrati

    20

    Priprava na 1. izpitno enoto ZI

    32

    Priprava na 2. izpitno enoto ZI

    20

    Skupaj E

    122

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

    440

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

    862

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

    472  

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

    1194

     

    št. tednov na leto

    Število tednov izobraževanja v šoli

    15

    Število tednov praktičnega usposabljanja z delom

    19

    Število tednov interesnih dejavnosti

    1

    Skupno število tednov izobraževanja

    35

    Preglednica 6: Predmeti – število ur po načinu izvedbe

    Predmet

     

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

     

    P1 Slovenščina

    48

    /

    48

     

    P2 Matematika

    48

    /

    48

     

    P3 Tuji jezik

    32

    /

    32

     

    P7 Športna vzgoja

    /

    32

     

     

    M5 Priprava izrednih obrokov (kuhar)

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    80

    80

     

    prehrana

    28

    /

    28

     

    Skupaj M5

    28

    80

    108

     

    M8 Postrežba izrednih obrokov (natakar)

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    80

    80

     

    prehrana

    28

    /

    28

     

    Skupaj M8

    28

    80

    108

     

    M13 Delikatesna kuhinja

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo

    /

    30

    30

     

    prehrana

    20

    /

    20

     

    Skupaj M12

    20

    30

    50

     

    M18 Slovenska vina

     

     

     

     

    praktični pouk- strežba

    /

    30

    30

     

    prehrana

    20

    /

    20

     

    Skupaj M18

    20

    30

    50

     

    Gostinski obrati

    20

    /

    20

     

    Priprava na 1. izpitno enoto ZI

    32

    /

    32

     

    Priprava na 2. izpitno enoto ZI

     

     

     

     

    praktični pouk- kuharstvo (kuhar)

    /

    10

    10

     

    praktični pouk- strežba (natakar)

     

    10

    10

     

    PUD

    /

    722

    /

     

    Program: gastronomija in turizem,  1. A

    PROGRAMSKA ENOTA

    Obvezno/

    izbirno

    Število ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

    P1    Slovenščina

    Obvezno

    136

    P3    Matematika

    Obvezno

    102

    P4    Tuji jezik 1 (ANJ)

    Obvezno

    102

    P5    Tuji jezik 2 (NEJ)

    Obvezno

    68

    P6    Umetnost

    Obvezno

    70

    P11   Fizika

    Obvezno

    70

    P12   Kemija

    Obvezno

    70

    P13   Biologija

    Obvezno

    70

    P14   Športna vzgoja

    Obvezno

    68

    Skupaj A

     

    756

     

    B – Strokovni moduli

     

     

    M1  Osnove gostinstva in turizma

    Obvezno

    140

    M3  Poslovno komuniciranje in IKT (Vsebinski sklop: IKT)

    Obvezno

    68

    Skupaj B

     

    208

     

    Od tega za praktično izobraževanje v šoli:

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

     

    Praktični pouk

     

    140

     

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

     

    Praktično usposabljanje z delom

     

    76

     

    D –Interesne dejavnosti

     

     

    Interesne dejavnosti

     

    96

     

    E- Odprti  del kurikuluma

     

     

    Turizem *

    Izbirno

    51

    Ekonomija in poslovanje

    Izbirno

    51

    Vzgoja za zdravje

    Izbirno

    51

    Skupaj E

     

    153

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

     

    1117

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

     

    216

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

     

    1213

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

     

    1289

     

     

    Št. tednov v letu

    Število tednov izobraževanja v šoli

     

    34

    Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu

     

    2

    Število tednov interesnih dejavnosti

     

    3

    Skupno število tednov izobraževanja

     

    39

    Preglednica : Število ur po načinu izvedbe

    Programska enota

    Število ur po načinu izvedbe

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

    Slovenščina

    136

     

    136

    Matematika

    102

     

    102

    Tuji jezik 1 (ANJ)

    102

     

    102

    Tuji jezik 2 (NEJ)

    68

     

    68

    Umetnost

    70

     

    70

    Fizika

    70

     

    70

    Kemija

    70

     

    70

    Biologija

    70

     

    70

    Športna vzgoja

    68

     

    68

    M1  Osnove gostinstva in turizma

     Praktični pouk kuharstva

     Praktični pouk strežbe

     Praktični pouk turizma

     Prehrana

     

     

     

     

     

    38

     

     

    34

    34

    34

     

     

    34

    34

    34

    38

    Poslovno komuniciranje in IKT  

    Vsebinski sklop: IKT

     

    20

     

    44

     

    68

    Odprti kurikulum: Turizem

    51

     

    51

    Odprti kurikulum: Ekonomija in poslovanje

     

    51

     

     

    51

    Odprti kurikulum: Vzgoja za zdravje

     

    51

     

     

     

    51

    Skupaj

    981

    136

    1117

    Program: Gastronomija in turizem,   2. A

    PROGRAMSKA ENOTA

    Obvezno/

    izbirno

    Število ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

    P1    Slovenščina

    Obvezno

    132

    P3    Matematika

    Obvezno

    99

    P4    Tuji jezik 1 (ANJ)

    Obvezno

    99

    P5    Tuji jezik 2 (NEJ)

    Obvezno

    66

    P14   Športna vzgoja

    Obvezno

    99

    Skupaj A

     

    495

     

    B – Strokovni moduli

    M3   Poslovno komuniciranje in IKT (Vsebinski sklop: POK)

    Obvezno

    65

    M5   Priprava rednih obrokov (gastronomija)

    Izbirno

    234

    M7   Strežba rednih obrokov (gastronomija)

    Izbirno

    132

    M10   Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov (turizem)

    Izbirno

    132

    M11   Obdelava turističnih informacij (turizem)

    Izbirno

    234

    Skupaj B

     

    431

     

    Od tega za praktično izobraževanje v šoli:

    C –Praktično izobraževanje v šoli

    Praktični pouk

     

    264

     

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

     

    Praktično usposabljanje z delom

     

    76

     

    D –Interesne dejavnosti

     

     

    Interesne dejavnosti

     

    96

     

    E- Odprti  del kurikuluma

     

     

     Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku *

    Izbirno

    33

    Načini strežbe (gastronomija)

    Izbirno

    66

    Strokovna terminologija v italijanskem jeziku (turizem)

    Izbirno

    66

    Skupaj E

     

    99

     

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

     

    1025

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

     

    340

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

     

    1187

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

     

    1197

     

     

    Št. tednov v letu

    Število tednov izobraževanja v šoli

     

    33

    Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu

     

    2

    Število tednov interesnih dejavnosti

     

    3

    Skupno število tednov izobraževanja

     

    38

    Preglednica 4: Število ur po načinu izvedbe

     

    Programska enota

    Število ur po načinu izvedbe

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

    Slovenščina

    132

     

    132

    Matematika

    99

     

    99

    Tuji jezik 1 (ANJ)

    99

     

    99

    Tuji jezik 2 (NEJ)

    66

     

    66

    Športna vzgoja

    99

     

    99

    Poslovno komuniciranje in IKT  

      Vsebinski sklop: POK

     

    65

     

     

    65

    M 5 Priprava rednih obrokov

      Praktični pouk kuharstva

      Prehrana

     

     

     

    69

     

     

    165

     

     

    234

    M 7 Priprava izrednih obrokov

      Praktični pouk strežbe

      Prehrana

     

     

     

    33

     

     

    99

     

     

    132

    M 10 Svetovanje in prodaja turističnih proizvodov

      Praktični pouk turizma

      Ekonomija

     

     

     

     

    33

     

     

     

    99

     

     

    132

    M 11 Obdelava turističnih informacij

      Praktični pouk turizma

      Ekonomija

     

     

     

    69  

     

     

    165

     

     

    234

    Odprti kurikulum: Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku

     

    33

     

    33

    Odprti kurikulum: Načini strežbe

     

    66

     

     

    66

    Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v italijanskem jeziku

     

    66

     

     

     

    66  

    Skupaj

    761

    264

    1025

    Program: gastronomija in turizem,   3. A

    PROGRAMSKA ENOTA

    Obvezno/

    izbirno

    Število ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

    P1    Slovenščina

    Obvezno

    99

    P3    Matematika

    Obvezno

    99

    P4    Tuji jezik 1 (ANJ)

    Obvezno

    99

    P5    Tuji jezik 2 (NEJ)

    Obvezno

    76

    P7    Zgodovina

    Obvezno

    66

    P8    Geografija

    Obvezno

    66

    P14   Športna vzgoja

    Obvezno

    99

    Skupaj A

     

    604

     

    B – Strokovni moduli

    M2   Podjetništvo in zakonodaja

    Obvezno

    130

    M6   Priprava izrednih obrokov (gastronomija)

    Izbirno

    230

    M9   Turistično spremljanje in vodenje (turizem)

    Izbirno

    230

    Skupaj B

     

    360

     

    Od tega za praktično izobraževanje v šoli:

    C –Praktično izobraževanje v šoli

    Praktični pouk

     

    164

     

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

     

    Praktično usposabljanje z delom

     

    114

     

    D –Interesne dejavnosti

     

     

    Interesne dejavnosti

     

    96

     

    E- Odprti  del kurikula

     

     

     Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku *

    Izbirno

    56

    Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač (gastronomija)

    Izbirno

    68

    Strokovna terminologija v italijanskem jeziku (turizem)

    Izbirno

    68

    Skupaj E

     

    124

     

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

     

    1088

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

     

    278

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

     

    1184

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

     

    1298

     

     

    Št. tednov v letu

    Število tednov izobraževanja v šoli

     

    33

    Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu

     

    3

    Število tednov interesnih dejavnosti

     

    3

    Skupno število tednov izobraževanja

     

    39

     

    Preglednica 4: Število ur po načinu izvedbe

    Programska enota

    Število ur po načinu izvedbe

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

    Slovenščina

    99

     

    99

    Matematika

    99

     

    99

    Tuji jezik 1 (ANJ)

    99

     

    99

    Tuji jezik 2 (NEJ)

    76

     

    76

    Zgodovina

    66

     

    66

    Geografija

    66

     

    66

    Športna vzgoja

    99

     

    99

    M2 Podjetništvo in zakonodaja

     

    130

     

     

    130

    M 6 Priprava izrednih obrokov

      Praktični pouk kuharstva

      Prehrana

      Ekonomija

     

     

     

    66

     

     

    134

     

    30

     

    230

    M 9 Turistično spremljanje in vodenje

      Praktični pouk turizma

      Geografija

     

     

     

        46

     

     

    164

     

    230

    Odprti kurikulum: Poslovno komuniciranje v angleškem jeziku

     

    56

     

     

    56

    Odprti kurikulum: Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač

     

     

     

    68

     

    68

    Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v italijanskem jeziku

     

     

     

    68

     

    68

    Skupaj

    856

    232

    1088

    Program: gastronomija in turizem,   4. A

    PROGRAMSKA ENOTA

    Obvezno/

    izbirno

    Število ur na leto

    A – Splošnoizobraževalni predmeti

    P1    Slovenščina

    Obvezno

    120

    P3    Matematika

    Obvezno

    83

    P4    Tuji jezik 1 (ANJ)

    Obvezno

    117

    P6    Zgodovina   

    Obvezno

    39

    P7    Geografija

    Obvezno

    39

    P8    Sociologija

    Obvezno

    70

    P13   Športna vzgoja

    Obvezno

    74

    Skupaj A

     

    542

    B – Strokovni moduli

     

     

    M4  Naravna in kulturna dediščina

    Obvezno

    134

    M8  Strežba izrednih obrokov

    Obvezno

    130

    M12 Hotelska in receptorska dela

    Obvezno

    130

    M16 Kulinarika in vina v Sloveniji in v svetu

    Obvezno

    50

    M19 Dopolnilne dejavnosti v hotelu

    Obvezno

    50

    Skupaj B

     

    314

     

    C –Praktično izobraževanje v šoli

     

     

    Praktični pouk (gast./tur.)

     

    99/96

     

    Č – Praktično izobraževanje pri delodajalcu

     

     

    Praktično usposabljanje z delom

     

    /

     

    D –Interesne dejavnosti

     

     

    Interesne dejavnosti

     

    64

     

    E- Odprti  del kurikula

     

     

    Strokovna terminologija v italijanskem jeziku

    Izbirno

     68

    Narodne jedi

    Izbirno

    103

    Animacija

    Izbirno

    50

    Strokovna terminologija v nemškem jeziku

    Izbirno

    68

    Priprave na POM

    Izbirno

    65

    Skupaj E

     

    236

    Skupno število ur pouka (A+B+E)

     

    1092

    Skupno število ur praktičnega izobraževanja (C+Č)

     

    99

    Skupno število ur izobraževanja v šoli (A+B+D+E)

     

    1138

    Skupaj (A+B+Č+D+E)

     

    1138

     

    Št. tednov v letu

    Število tednov izobraževanja v šoli

     

    33

    Število tednov praktičnega izobraževanja pri delodajalcu

     

    /

    Število tednov interesnih dejavnosti

     

    2

    Skupno število tednov izobraževanja

     

    35

    Preglednica 4: Število ur po načinu izvedbe

    Programska enota

    Število ur po načinu izvedbe

     

    teoretični pouk

    praktični pouk - vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

    Slovenščina

    120

     

    120

    Matematika

    83

     

    83

    Tuji jezik 1 (ANJ)

    117

     

    117

    Sociologija

    70

     

    70

    Športna vzgoja

    74

     

    74

    Zgodovina

    39

     

    39

    Geografija

    39

     

    39

    M4 Naravna in kulturna

      dediščina

      Geografija

      Umetnostna zgodovina

      Zgodovina

      Prehrana

     

     

    33

    35

    33

    33

     

     

    134

     

     

     

     

     

    M8  Strežba izrednih

      obrokov

      Praktični pouk strežbe

      Ekonomija

     

     

     

    31  

     

     

    99

     

     

    130  

     

     

    M16 Kulinarika in vina v

      Sloveniji in svetu

      Prehrana

      Praktični pouk strežbe

     

     

    35

     

     

     

    15

     

    50

     

    M12 Hotelska in

      receptorska dela

      Praktični pouk turizma

      Ekonomija

     

     

     

    33  

     

     

    97

     

     

     

    M19 Dopolnilne

      dejavnosti v hotelu

      Praktični pouk turizma

      Strokovna teorija

      turizma

     

     

     

       15  

     

     

           35

     

    50

     

     

    Odprti kurikulum: Narodne jedi

     

         103

    103

    Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v italijanskem jeziku

     

    68

     

     

    68

    Odprti kurikulum: Animacija (PPT)

     

     

     

    50

     

    50

    Odprti kurikulum: Strokovna terminologija v nemškem jeziku

     

    68

     

     

    68

    Odprti kurikulum: Priprave na POM

     

    65

     

     

    65

    Skupaj

     

     

    1017

    Program: gastronomija (pti), 4. B

    Oznaka programske enote

    Ime programske enote

    Letno št. ur

    P1

    SLOVENŠČINA

    140

    P2

    MATEMATIKA

    105

    P3

    ANGLEŠČINA

    140

    P4

    UMETNOST

    30

    P5

    GEOGRAFIJA

    40

    P6

    FIZIKA

    40

    P7

    KEMIJA

    40

    P8

    BIOLOGIJA

    40

    P9

    INFORMATIKA

    60

    P10

    ŠPORTNA VZGOJA

    76

    M1

    RECEPTORSKA DELA

    a)  praktični pouk turizma (RECD-PT)

    b)  turizem (RECD-T)

    75

    20

     

    55

    M3

    OBLIKOVANJE GOSTINSKE PONUDBE

    a)praktični pouk strežbe

     

     

    b)prehrana

    75

     

    35

     

     

    40

    M4

    OBROKI IN DOGODKI Z ANIMACIJO

    1. praktični pouk kuharstva

     

     

     

     

     

    1. praktični pouk strežbe

     

     

    1. ekonomija
    2. prehrana

    210

     

    35

     

     

     

     

     

    31

     

     

    70

    74

    OK

    ODPRTI KURIKULUM

    Stroški in kalkulacije v gostinstvu

    Dogodki v gostinstvu

    P.P.  kuharstvo

     

     

     

    P.P. strežba

     

    35

     

    17

     

     

     

    17

     

    Programska enota

    Število ur po načinu izvedbe

     

    teoretični pouk

    praktični pouk – vaje

    teoretični in praktični pouk skupaj

    Slovenščina

    140

     

    140

    Matematika

    105

     

    105

    Tuji jezik 1 (ANJ)

    140

     

    140

    Umetnost

    30

     

    30

    Geografija

    40

     

    40

    Fizika

    40

     

    40

    Kemija

    40

     

    40

    Biologija

    40

     

    40

    Informatika

    60

     

    60

    Športna vzgoja

    76

     

    76

    M1  RECEPTORSKA DELA

    a)  praktični pouk turizma (RECD-PT)

    b)  turizem (RECD-T)

    75

     

     

     

    55

     

     

    20

     

    75

     

    20

     

    55

    M3 OBLIKOVANJE GOSTINSKE PONUDBE

    c) praktični pouk strežbe

    d) prehrana

     

     

     

    40

     

     

    35

    75

     

    35

    40

    M4 OBROKI IN DOG Z ANIMACIJO

    e) praktični pouk kuh

    f) praktični pouk strežbe

    g) ekonomija

    h) prehrana

     

     

     

     

    70

    74

     

     

    35

    31

     

     

     

     

    70

    74

    Odprti kurikul:

    Stroški inkalkulacije v gos

     

    35

     

     

    35

    Dogodki v gostinstvu

    Kuh

    Sžb

     

     

     

    17

    17

     

     

    Skupaj

    1060

    121

    1190

    Program: gastronomija (pti),   5. A

     

    Oznaka programske enote

    Ime programske enote

    Letno št. ur

    P1

    SLOVENŠČINA

    136

    P1

    MATEMATIKA

    101

    P3

    ANGLEŠČINA

    136

    P5

    ZGODOVINA

    40

    P6

    SOCIOLOGIJA

    40

    P7

    ŠPORTNA VZGOJA

    74

    M2

    Naravna in kulturna dediščina

     

    • Prehrana
    • Turizem
    • Geografija
    • zgodovina

    134

     

    34

    66

    17

    17

     

    M4

    Obroki in dogodki z animacijo

     

    • praktični pouk kuharstva

     

     

     

     

    • praktični pouk strežbe

     

     

    • ekonomija
    • turizem

    154

     

     

    34

     

     

     

     

    25

     

     

    34

    61

    M5

     

     

    Priprava dietnih jedi

     

    • kuharstvo

     

     

    • prehrana

    50

     

     

    30

     

     

    20

    M 11

     

    Restavracijsko slaščičarstvo

     

    • praktični pouk kuharstva

     

     

     

    • prehrana

    50

     

    30

     

     

     

    20

    OK

    ODPRTI KURIKULUM

     

    OK

    Stroški in kalkulacije v gostinstvu

    35

    OK

    Priprava na 1. izpitno enoto- SLO(PIE-S)

    43

    OK

    Priprava na 3. izpitno enoto- AN(PIE-A)

    34

    OK

    Priprava na 3. izpitno enoto- MAT(PIE-M)

    34

    OK

    Priprava na 4. izpitno enoto-KUH(PIE-K)

    34

    OK

    Priprava na 4. izpitno enoto-SŽB(PIE-ST)

    34

    IND

    Interesne dejavnosti

    32

    PUD

    Praktično usposabljanje z delom

    38

     

     

    Oznaka programske enote

    PROGRAMSKA ENOTA

    Teoretični pouk

    Praktične vaje

    Teoretični in praktični pouk skupaj

    P1

    SLOVENŠČINA

    136

     

    136

    P1

    MATEMATIKA

    101

     

    101

    P3

    ANGLEŠČINA

    136

     

    136

    P5

    ZGODOVINA

    40

     

    40

    P6

    SOCIOLOGIJA

    40

     

    40

    P7

    ŠPORTNA VZGOJA

    74

     

    74

    M2

    Naravna in kulturna dediščina

     

    • prehrana
    • turizem
    • geografija
    • zgodovina

    134

     

     

    34

    66

    17

    17

     

     

    134

    M4

    Obroki in dogodki z animacijo

     

    • praktični pouk kuharstva
    • praktični pouk strežbe
    • ekonomija
    • turizem

     

     

     

     

     

     

    34

    61

     

     

     

     

    34

     

    25

    154

    M5

     

     

    Priprava dietnih jedi

    • kuharstvo
    • prehrana

     

     

     

    20

     

     

    30

    50

    M 11

     

    Restavracijsko slaščičarstvo

     

    • praktični pouk kuh.

     

    • prehrana

     

     

     

     

    20

     

     

    30

    50

    OK

    ODPRTI KURIKULUM

     

     

     

    OK

    Stroški in kalkulacije v gostinstvu

    35

     

     

    OK

    Priprava na 1. izpitno enoto- SLO(PIE-S)

    43

     

    43

    OK

    Priprava na 3. izpitno enoto- AN(PIE-A)

    34

     

    34

    OK

    Priprava na 3. izpitno enoto- MAT(PIE-M)

    34

     

    34

    OK

    Priprava na 4. izpitno enoto-KUH(PIE-K)

     

    34

    17

    OK

    Priprava na 4. izpitno enoto-SŽB(PIE-ST)

     

    34

    17

    IND

    Interesne dejavnosti

    32

     

    32

    PUD

    Praktično usposabljanje z delom

    38

     

    38